El
Online Αποτελέσματα

Το διαγνωστικό Κέντρο BIO CARE σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε διαθέσιμο το ιατρικό σας ιστορικό 24 ώρες 365 ημέρες συνεχώς όπου και όποτε το χρειαστείτε με τον πλέον ασφαλή τρόπο μέσω της υπηρεσίας patient link απο τον H/Y ή το κινητό σας.

ΤΜΗΜΑΤΑ
Print Print
Text Size
Plus Minus

Προβολή νέων

Η οστεοπόρωση είναι η δεύτερη αιτία σωματικής ανικανότητας

H Οστεοπόρωση είναι το νόσημα που χαρακτηρίζει τη μειωμένη οστική αντοχή και οφείλεται σε μείωση της οστικής πυκνότητας και διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής των οστών, με αποτέλεσμα αυξημένη ευθραυστότητα και αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

 

Είναι νόσημα που πλήττει κυρίως τις γυναίκες καθώς 1 στις 3, μετά την ηλικία των 50 ετών και 1 στους 5 άνδρες θα πάθουν οστεοπορωτικά κατάγματα, τα οποία αποτελούν παγκοσμίως τη δεύτερη αιτία σωματικής ανικανότητας και θνητότητας.

Χαμηλή οστική μάζα ωστόσο μπορεί να εμφανίσουν και γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση όπως και παιδιά όταν συνυπάρχουν νοσήματα ή λαμβάνουν φάρμακα που επηρεάζουν την οστική μάζα. 
Η οστική  απώλεια  συμβαίνει σταδιακά και συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα μέχρι να συμβεί το πρώτο κάταγμα

Τα πιο συχνά οστεοπορωτικά  κατάγματα αφορούν  τη σπονδυλική στήλη, τα ισχία και τους καρπούς. Από τα οστεοπορωτικά κατάγματα, τα σπονδυλικά κατάγματα έχουν σημαντική θνησιμότητα και νοσηρότητα (πόνο, παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης κ.α ) ενώ  τα κατάγματα του ισχίου αποτελούν την πιο σοβαρή επιπλοκή της οστεοπόρωσης

Στους προδιαθεσικούς παράγοντες για οστεοπόρωση συγκαταλέγονται το κάπνισμα, το χαμηλό σωματικό βάρος (κάτω από 57kgr), η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, η κατάχρηση αλκοόλ, η πρόωρη εμμηνόπαυση (< 45),  ωοθηκεκτομή, η παρατεταμένη αμηνόρροια (>1 έτος) πριν την εμμηνόπαυση, η μειωμένη όραση,  οι επανειλημμένες πτώσεις και η ανεπαρκής σωματική άσκηση.

 

Διάγνωση

Η διάγνωση της οστεοπόρωσης γίνετε με τη μέτρηση της  οστικής πυκνότητας. Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι μέτρησης της οστικής πυκνότητας, αλλά ο πιο διαδεδομένος και  αξιόπιστος τρόπος μέτρησης είναι η μέθοδος με την χρήση «δέσμης φωτονίων διπλής ενεργείας» (dual energy x-ray absorsiometry DEXA).
Είναι σύντομη, αναίμακτη, ενώ ο εξεταζόμενος απορροφά ασήμαντη ακτινοβολία.

Οι μετρήσεις γίνονται κυρίως στη σπονδυλική στήλη, το ισχίο.

Με αυτήν την εξέταση συγκρίνεται η τιμή του εξεταζόμενου με εκείνη ενός υγιή νεαρού ενήλικα και εκφράζεται αριθμητικά με ποσοστιαίες μονάδες.

Πόσες, δηλαδή μονάδες πιο κάτω από το φυσιολογικό βρίσκεται ο εξεταζόμενος.

 

Ποιοί πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικούς ελέγχους

Οι γυναίκες είναι αυτές που θα πρέπει να υποβάλλονται συχνά σε ελέγχους μετά την ηλικία των 65 ετών αλλά και μικρότερες με παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση κατάγματος, καθώς και όσες βρίσκονται στην εμμηνόπαυσης.

Απαραίτητες ωστόσο είναι και σε ενήλικες και των δύο φύλων που παίρνουν φάρμακα που ενδέχεται να ελαττώσουν την οστική μάζα, όπως η κορτιζόνη.

 

Τα Bio-Care στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων κατά της οστεοπόρωσης σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε όλο το μήνα Απρίλιο τις απαραίτητες εξετάσεις σε χαμηλές τιμές!!

 

Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες!

 

 

« Επιστροφή στη λίστα

Want_to

Το BIO CARE ιδρύθηκε το 1990 και καθιερώθηκε στην πρωτοπορία τω...

News_header Calendar
25.09.2018

Τρέχουμε για τον καρκίνο του μαστού με σύνθημα "φροντίδα για ζωή"

Τα Διαγνωστικά Πολυιατρεία Bio

Web-offers

Εξωτερική αιμοληψία κατ' οίκον!

Ειδικές τιμές για Check up σε ανέργους!

Πιστοποιητικό Υγείας για Σχολείο, Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο