El
Online Αποτελέσματα

Το διαγνωστικό Κέντρο BIO CARE σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε διαθέσιμο το ιατρικό σας ιστορικό 24 ώρες 365 ημέρες συνεχώς όπου και όποτε το χρειαστείτε με τον πλέον ασφαλή τρόπο μέσω της υπηρεσίας patient link απο τον H/Y ή το κινητό σας.

ΤΜΗΜΑΤΑ
Print Print
Text Size
Plus Minus

Προβολή νέων

Οι γυναίκες ζουν 6 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες γιατί κάνουν προληπτικές εξετάσεις!

Medium_prolipsi

Μήπως είναι καιρός να εντάξετε το check Up στο πρόγραμμα σας;

 

Όλοι οι ενήλικοι, θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τις βασικές εξετάσεις που συνθέτουν ένα τσεκάπ, ανάλογα φυσικά με το φύλο και την ηλικία σας.

Αυτές οι εξετάσεις διαφοροποιούνται,  αν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας ή έχετε προδιαθεσικούς παράγοντες ή κληρονομικό ιστορικό για κάποιες νόσους (π.χ. καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο του μαστού, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.).

Oι νεότεροι σε ηλικία είναι καλό να κάνετε ένα πλήρες τσεκάπ γύρω στα 20 χρόνια σας και αν τα αποτελέσματά του είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια και δεν υπάρχουν ενδείξεις που να σας οδηγήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις ή δεν σας ταλαιπωρήσουν ανησυχητικά συμπτώματα στο μεταξύ, να ξαναμπείτε στη διαδικασία αυτή ξανά στην ηλικία των 30. 

OΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ

 

1. Αιματολογικές
• Γενική αίματος: Από την εξέταση αυτή προκύπτουν διάφορες τιμές (αιματοκρίτης, αιμοσφαιρίνη, αιμοπετάλια, ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια κ.ά.

• Τ.Κ.Ε.: Πρόκειται για την ταχύτητα καθίζησης ερυθρών. Μια αυξημένη τιμή σε αυτή την εξέταση δημιουργεί υποψίες για την ύπαρξη κάποιας φλεγμονής, λοίμωξης ή γενικά μιας διαταραχής στην ισορροπία του οργανισμού. 
• Χολερυθρίνη ολική και άμεση, τρανσαμινάσες (SGOT και SGPT), αλκαλική φωσφατάση (ALP) και γ-GT: Oι τιμές που θα προκύψουν από αυτές τις εξετάσεις αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία και την κατάσταση του ήπατος. 
LDH: Είναι ένα ένζυμο που μπορεί να αυξηθεί σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις (π.χ. αιματολογικά προβλήματα). 
CPK: Πρόκειται για ένα ένζυμο που μπορεί να αυξηθεί όταν πάσχει το μυϊκό σύστημα.

• Χοληστερίνη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια και ολικά λιπίδια: Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων συνθέτουν το λιπιδαιμικό προφίλ του οργανισμού σας για να αποφύγετε τυχόν καρδιαγγειακά νοσήματα. 
• Σάκχαρο αίματος: Μια σταθερά υψηλή τιμή σε αυτήν την εξέταση μπορεί να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη σακχαρώδους διαβήτη. 
• Κάλιο και Νάτριο: Πρόκειται για δύο ηλεκτρολύτες η διαταραχή των οποίων μπορεί να οφείλεται σε ενδοκρινολογικούς ή διατροφικούς λόγους κ.ά. 
Oυρία και Κρεατινίνη: Οι εξετάσεις αυτές δίνουν πληροφορίες για την καλή λειτουργία των νεφρών.

Oυρικό οξύ: Μπορεί να βρεθεί αυξημένο όταν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες νόσοι, π.χ. ουρική αρθρίτιδα. 

2. Γενική ούρων
Η εξέταση ούρων παρέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες για την υγεία του ουροποιητικού, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού, από τις πιο απλές, όπως είναι μία κυστίτιδα ή μία ουρολοίμωξη, μέχρι τις πιο σημαντικές, όπως μια αιματουρία, που μπορεί να υποδηλώνει σοβαρότερες παθήσεις. 

3. Καρδιολογικές

Ανάλογα με την ηλικία σας

Στα 20: Θα πρέπει να κάνετε εξετάσεις αίματος για τη διερεύνηση των τιμών των TSH, T3, T4 για το θυροειδή. Αν τα αποτελέσματα είναι στα φυσιολογικά πλαίσια, δεν θα χρειαστεί να τις επαναλάβετε πριν από τα 30 σας. 
• Στα 35: Βάση της οδηγίας της Π.Ο.Υ οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν μια μαστογραφία και ένα υπερηχογράφημα μήτρας-ωοθηκών σε αυτή την ηλικία. Ο ειδικός γιατρός θα σας συστήσει πότε να την επαναλλάβετε.

• Από τα 40 και μετά: Θα πρέπει να κάνετε μαστογραφία κάθε δύο χρόνια, ενώ αν έχετε ιστορικό καρκίνου του μαστού σε πρώτου βαθμού συγγενείς, συχνότερα. 
• Μετά την εμμηνόπαυση: Η μαστογραφία θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, όπως και το υπερηχογράφημα, για να ελέγχεται η κατάσταση των ωοθηκών και το πάχος του ενδομητρίου. 
Προσοχή! Η μαστογραφία είναι καλό να γίνεται μετά το τέλος της περιόδου.

 

‘Ανδρες μετά τα 50: Θα πρέπει να κάνουν μμία φορά το χρόνο ε3ξέταση προστάτου (PSA) και κλινική εξέταση σε ουρολόγο. Το PSA είναι μία απλή αιματολογική εξέταση κατά την οποία μετράται το ειδικό προστατικό αντιγόνο, μια ουσία που παράγεται αποκλειστικά από τον προστάτη.

« Επιστροφή στη λίστα

Want_to

Το BIO CARE ιδρύθηκε το 1990 και καθιερώθηκε στην πρωτοπορία τω...

News_header Calendar
25.09.2018

Τρέχουμε για τον καρκίνο του μαστού με σύνθημα "φροντίδα για ζωή"

Τα Διαγνωστικά Πολυιατρεία Bio

Web-offers

Εξωτερική αιμοληψία κατ' οίκον!

Ειδικές τιμές για Check up σε ανέργους!

Πιστοποιητικό Υγείας για Σχολείο, Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο