El
Online Αποτελέσματα

Το διαγνωστικό Κέντρο BIO CARE σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε διαθέσιμο το ιατρικό σας ιστορικό 24 ώρες 365 ημέρες συνεχώς όπου και όποτε το χρειαστείτε με τον πλέον ασφαλή τρόπο μέσω της υπηρεσίας patient link απο τον H/Y ή το κινητό σας.

ΤΜΗΜΑΤΑ
Print Print
Text Size
Plus Minus

Προβολή νέων

4 προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε το καλοκαίρι!

Medium__

Το καλοκαίρι επιτέλους έφτασε και μαζί του οι ασθένειες που συνήθως μας ταλαιπωρούν εξαιτίας της αλλαγής της θερμοκρασίας και του περιβάλλοντος στις διακοπές.

 

Ιδιαίτερα ευάλωτα είναι τα παιδιά που λόγω της μεγάλης εξάντλησης από το παιχνίδι στην παραλία, τη θάλασσα και τον ήλιο ταλαιπωρούνται από καλοκαιρινές ιώσεις, διάρροιες, ωτίτιδες, ουρολοιμώξεις και φυσικά τσιμπήματα από έντομα.

Πόσο προετοιμασμένοι είστε για να αντιμετωπίστε αυτά τα μικροπροβλήματα χωρίς να σας χαλάσουν τις διακοπές;


Ιώσεις
Όταν εμφανίζονται συμπτώματα όπως συνάχι, πονόλαιμος, χαμηλός πυρετός, πονοκέφαλος και πόνοι στους μυς και στα οστά, τότε πρόκειται για έχουμε να αντιμετωπίσουμε  το λεγόμενο κοινό κρυολόγημα, μια ιογενή λοίμωξη που εμφανίζεται συχνά στο τέλος του καλοκαιριού. Περισσότερα από 200 είδη ιών ευθύνονται για το κοινό κρυολόγημα.

Αντιμετωπίστε το με παυσίπονα, αντιπυρετικά, ξεκούραση και πολλά υγρά.

Τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν.

Διαρροϊκά Σύνδρομα

Τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας είναι ιδιαίτερα συχνά το καλοκαίρι καθώς ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες, την ευκολία μετάδοσης και την κατανάλωση τροφίμων που μπορεί να μην είναι στο καθημερινό μας διαιτολόγιο ή δεν έχουν συντηρηθεί καλά

Οφείλονται σε ιούς οπότε αντιμετωπίστε τις με υπομονή και πολλά υγρά από το στόμα .

Θα πρέπει να αποφεύγονται το γάλα και τα σακχαρούχα αναψυκτικά και η  διατροφή να είναι ελαφρά.
Μην καταφύγετε στα αντιβιοτικά καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα γιατί αν το αίτιο της διάρροιας είναι μικροβιακό, πχ σαλμονέλα, απαιτείται η χορήγηση συγκεκριμένων αντιβιοτικών.


Τσιμπήματα από Έντομα

Τα τσίμπημα από κουνούπι η άλλα έντομα είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του καλοκαιριού.

Στις περισσότερες φορές το τσίμπημα θα υποχωρήσει σύντομα εάν όμως επιμένει και εμφανιστεί έντονη και εκτεταμένη ερυθρότητα γύρω από τα τσίμπημα που συνοδεύεται από πυρετό, τότε καλό είναι να απευθυνθείτε σε ένα γιατρό γιατί πιθανότητα πρόκειται για μόλυνση συνήθως από στρεπτόκοκκους ή σταφυλόκοκκους.

Αντιμετωπίζεται με αντιβίωση η οποία χορηγείται μόνο από τον γιατρό.

Ωτίτιδα των Κολυμβητών
Το κολύμπι στις πισίνες και σπανιότερα στη θάλασσα προδιαθέτει για την λεγόμενη «Ωτίτιδα των Κολυμβητών». Αφορά μικροβιακή (συνήθως από Ψευδομονάδα) φλεγμονή στον έξω ακουστικό πόρο που εκδηλώνεται με πόνο, ερυθρότητα και οίδημα. Θεραπεύεται συνήθως με σταγόνες αντισηπτικού που θα πρέπει να τις χορηγήσει ο γιατρός.

Ουρολοιμώξεις

Οι πισίνες που δεν πληρούν τους όρους υγιεινής ευθύνονται κυρίως για την εμφάνιση ουρολοιμώξεων το καλοκαίρι κι όχι η θάλασσα.

Τα βασικά συμπτώματα είναι  «κάψιμο στην ούρηση», συχνουρία και δυσουρία και η επόμενη κίνηση είναι να πραγματοποιηθεί καλλιέργεια ούρων ώστε να διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος και να συστήσει ο γιατρός την κατάλληλη θεραπεία.

 

 

« Επιστροφή στη λίστα

Want_to

Το BIO CARE ιδρύθηκε το 1990 και καθιερώθηκε στην πρωτοπορία τω...

News_header Calendar
25.09.2018

Τρέχουμε για τον καρκίνο του μαστού με σύνθημα "φροντίδα για ζωή"

Τα Διαγνωστικά Πολυιατρεία Bio

Web-offers

Εξωτερική αιμοληψία κατ' οίκον!

Ειδικές τιμές για Check up σε ανέργους!

Πιστοποιητικό Υγείας για Σχολείο, Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο