El
Online Αποτελέσματα

Το διαγνωστικό Κέντρο BIO CARE σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε διαθέσιμο το ιατρικό σας ιστορικό 24 ώρες 365 ημέρες συνεχώς όπου και όποτε το χρειαστείτε με τον πλέον ασφαλή τρόπο μέσω της υπηρεσίας patient link απο τον H/Y ή το κινητό σας.

ΤΜΗΜΑΤΑ
Print Print
Text Size
Plus Minus

Προβολή νέων

Οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά

Μέχρι την ηλικία των 12-14 χρόνων τα παιδιά θα πρέπει να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις.

Ο λόγος είναι οτι ο οργανισμός του παιδιού αναπτύσσεται ραγδαία και οι ειδικοί θεωρούν απαραίτητη την πραγματοποίηση μιας σειράς εξετάσεων ώστε να καταγράφουν την ανάπτυξη του.

Με τον τρόπο αυτό ο παιδίατρος μπορεί να έχει μια εικόνα για την κατάσταση της υγείας του παιδιού και της ανάπτυξής του, ώστε να επέμβει εγκαίρως σε περιπτώσεις που χρειαστεί.
Η γρήγορη ανάπτυξη των παιδιών σε αυτές τις ηλικίες συχνά δημιουργεί διαταραχές που συχνά αντιμετωπίζονται εύκολα ώστε να μην προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα. 
Οι πιο συχνές παθήσεις που μπορεί να προληφθούν, χάρη στις προληπτικές εξετάσεις, είναι η αναιμία, η υπερχοληστερολαιμία και οι καρδιακές διαταραχές.

Οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις στα παιδιά, στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου, γίνονται μεταξύ των πρώτων γενεθλίων του παιδιού και του ξεκινήματος του παιδικού σταθμού, γύρω στα 2,5 με 3 του χρόνια.
Ο δεύτερος έλεγχος συνιστάται στα 6-8 χρόνια και ο επόμενος μεταξύ των 12-16 ετών, εφόσον βέβαια τα αποτελέσματα κάθε φορά κινούνται μεταξύ των φυσιολογικών αποκλίσεων και δεν υπάρχει διαφορετική οδηγία από το γιατρό.

 

EΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ:

H αιμοσφαιρίνη, ο αιματοκρίτης, ο σίδηρος ορού και η φεριτίνη, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αναιμία. 
H αναιμία μπορεί να παρατηρηθεί σε υγιή παιδιά και συνήθως οφείλεται σε ανεπαρκή πρόσληψη σιδήρου, λόγω της γρήγορης ανάπτυξης του οργανισμού. 
Aντιμετωπίζεται εύκολα με σωστή διατροφή και συμπληρώματα σιδήρου που θα συστήσει ο παιδίατρος. 
Μια ελαφριάς μορφής αναιμία μπορεί να εμφανιστεί και στην προεφηβεία και την εφηβεία στα κορίτσια, οπότε και ξεκινά η έμμηνος ρύση. 
Επιπλέον, με την εξέταση αίματος ελέγχονται η ολική χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδιαγια πιθανή υπερχοληστερολαιμία ή υπερτριγλυκεριδαιμία, ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα στα Eλληνόπουλα. 
H εξέταση πρέπει να γίνεται μεταξύ 2 και 5 ετών, μεταξύ 6 και 8 ετών και ξανά μεταξύ 12 και 14 ετών. 
H εξέταση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς η πρόληψη της υπερλιπιδαιμίας εξασφαλίζει καλή υγεία στην ενήλικη ζωή και επιπλέον στην παιδική ηλικία μπορούν οι γονείς και οι γιατροί να παρέμβουν μέσω της διατροφής και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. 
Ιδιαίτερα επιτακτική είναι η εξέταση σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά που προέρχονται από οικογένεια με ιστορικό παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών νοσημάτων σε νεαρή ηλικία.

 

KΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

Γίνεται με ηλεκτροκαρδιογράφημακαιυπερηχοκαρδιολογική απεικόνιση.

Οι εξετάσεις αυτές είναι απαραίτητες όχι μόνο σε παιδιά που έχουν πρόβλημα, αλλά και στα υγιή παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ενώ είναι υποχρεωτικές για τα παιδιά που συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.

« Επιστροφή στη λίστα

Want_to

Το BIO CARE ιδρύθηκε το 1990 και καθιερώθηκε στην πρωτοπορία τω...

News_header Calendar
25.09.2018

Τρέχουμε για τον καρκίνο του μαστού με σύνθημα "φροντίδα για ζωή"

Τα Διαγνωστικά Πολυιατρεία Bio

Web-offers

Εξωτερική αιμοληψία κατ' οίκον!

Ειδικές τιμές για Check up σε ανέργους!

Πιστοποιητικό Υγείας για Σχολείο, Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο