El
Online Αποτελέσματα

Το διαγνωστικό Κέντρο BIO CARE σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε διαθέσιμο το ιατρικό σας ιστορικό 24 ώρες 365 ημέρες συνεχώς όπου και όποτε το χρειαστείτε με τον πλέον ασφαλή τρόπο μέσω της υπηρεσίας patient link απο τον H/Y ή το κινητό σας.

ΤΜΗΜΑΤΑ
Print Print
Text Size
Plus Minus

Προβολή νέων

700 χιλιάδες οι θάνατοι ετησίως από απλές λοιμώξεις - Ανίσχυρα τα αντιβιοτικά

Medium_farmaka2

Νέα γενιά αντιβιοτικών, τα οποία θα καταπολεμήσουν τα ανθεκτικά σούπερ μικρόβια, προσπαθούν να παρασκευάσουν οι επιστήμονες καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από λοιμωξεις.

Λόγω της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών τα μικρόβια έχουν αναπτύξει τεραστια ανθεκτικότητα/ αντίσταση (AMR) με αποτέλεσμα, τα αντιβιοτικά που κυκλοφορούν σήμερα να μην είναι πλέον αποτελεσματικά.

Υπολογίζεται οτι σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 700.000 άνθρωποι θα πεθαίνουν κάθε χρόνο από λοιμώξεις με ανθεκτικά στα φάρμακα βακτηρίδια. Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι, μέχρι το 2050, περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πεθάνουν από λοιμώξεις που σχετίζονται με τα σούπερ μικρόβια.

Τα φάρμακα καθίστανται αναποτελεσματικά και οι μολύνσεις επιμένουν, καθώς οι μικροοργανισμοί (όπως τα βακτήρια, οι μύκητες, οι ιοί και τα παράσιτα) αλλάζουν όταν εκτίθενται σε αντιμικροβιακά φάρμακα (όπως αντιβιοτικά, αντιμυκητιασικά, αντιιικά, ανθελονοσιακά και ανθελμινθικά). Πέρυσι, μια γυναίκα από τη Νεβάδα πέθανε από ένα μικρόβιο (Klebsiella pneumoniae) που ήταν ανθεκτικό και στα 26 αντιβιοτικάπου ήταν διαθέσιμα στις ΗΠΑ!

Το περασμένο φθινόπωρο, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Lincoln ανακοίνωσαν ότι είχαν παράγει με επιτυχία δύο συνθετικές εκδόσεις ενός φυσικού αντιβιοτικού, με την ονομασία teixobactin (https://goo.gl/J8pRHY).

Ανακαλύφθηκε  το 2015 και η φυσική του μορφή αποδείχθηκε επιτυχημένη έναντι ανθεκτικών στα αντιβιοτικά παθογόνων όπως MRSA (ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη σταφυλόκοκκος) και VRE (εντερόκοκκοι ανθεκτικοί στη βανκομυκίνη).

Τώρα, οι ερευνητές λένε ότι είναι σε θέση να απλοποιήσουν και να συνθέσουν μια μορφή του teixobactin, η οποία είναι εξίσου ισχυρή έναντι των ανθεκτικών μικροβίων όσο και η φυσική μορφή. Μάλιστα, ήδη χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στη θεραπεία μιας ανθεκτικής βακτηριακής λοίμωξης σε ποντίκια. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο Journal of Medicinal Chemistry (https://goo.gl/obJbNo).

Με την αντικατάσταση ορισμένων βασικών αμινοξέων σε συγκεκριμένα σημεία της δομής του teixobactin, οι επιστήμονες έχουν μειώσει τον χρόνο ανάπτυξης από 30 ώρες σε μόλις 10 λεπτά. Γεγονός, που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα του αντιβιοτικού και να επιτρέψει την εμπορική παραγωγή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η θεραπεία ήταν επιτυχημένη μόνο σε ποντίκια και πρέπει να γίνουν πολλά για να φθάσουν και σε μας. «Είμαστε πιθανώς περίπου 6 με 10 χρόνια μακριά από ένα φάρμακο που οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν στους ασθενείς – αλλά αυτό είναι ένα πραγματικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Δρ Ishwar Singh από τη Σχολή Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Lincoln.

 

« Επιστροφή στη λίστα

Want_to

Το BIO CARE ιδρύθηκε το 1990 και καθιερώθηκε στην πρωτοπορία τω...

News_header Calendar
25.09.2018

Τρέχουμε για τον καρκίνο του μαστού με σύνθημα "φροντίδα για ζωή"

Τα Διαγνωστικά Πολυιατρεία Bio

Web-offers

Εξωτερική αιμοληψία κατ' οίκον!

Ειδικές τιμές για Check up σε ανέργους!

Πιστοποιητικό Υγείας για Σχολείο, Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο