El
Online Αποτελέσματα

Το διαγνωστικό Κέντρο BIO CARE σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε διαθέσιμο το ιατρικό σας ιστορικό 24 ώρες 365 ημέρες συνεχώς όπου και όποτε το χρειαστείτε με τον πλέον ασφαλή τρόπο μέσω της υπηρεσίας patient link απο τον H/Y ή το κινητό σας.

ΤΜΗΜΑΤΑ
Print Print
Text Size
Plus Minus

Προβολή νέων

Το check up των μαθητών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Medium__

Με την έναρξη της σχολικής περιόδου οι γονείς συνηθίζουν να πραγματοποιούν στα παιδιά μια σειρά προληπτικών εξετάσεων.

Το πιστοποιητικό υγείας του παιδιού που πλέον απαιτείται για τις αθλητικές του δραστηριότητες στο σχολείο αλλά και στους αθλητικούς ομίλους είναι μια καλή ευκαιρία ώτσε να παρακολουθούμε σταθερά την υγεία των παιδιών μας από τον παιδικό σταθμό έως και την εφηβία τους.

Οι πρώτες εξετάσεις ωστόσο, γίνονται όταν το παιδί είναι έξι μηνών ή ενός έτους και αφορούν γενική αίματος, έτσι ώστε να ελεγχθούν τα επίπεδα σιδήρου και να εντοπιστεί τυχόν αναιμία.

Στην ηλικία των δύο χρόνων, που πολλά παιδιά ξεκινούν στους παιδικούς σταθμούς καλό θα ήταν να γίνει ένας γενικός προληπτικός έλεγχος, πάλι μέσω γενικής αιματολογικής εξέτασης, έτσι ώστε να ελέγξουμε τη λειτουργία των νεφρών, του ήπατος και του θυρεοειδή, εφ’ όσον υπάρχει κάποιο οικογενειακό ιστορικό. Επίσης, γίνεται και μια γενική εξέταση ούρων.

Αν δεν προκύψει κάτι δεν χρειάζεται να ελέγξουμε ξανά το παιδί, ούτε να του κάνουμε κάθε χρόνο αιματολογικές εξετάσεις. 
Το επόμενο προληπτικό Check Up συνιστάται συνήθως στην πρώτη δημοτικού που εκτός απο τις αιματολογικές εξετάσεις εντάσσεται και ο καρδιολογικός έλεγχος ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωτικός για να ξεκινήσει το παιδί στο σχολείο.

Σήμερα ο καρδιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος  στο δημοτικό καθώς τα παιδιά ξεκινούν έντονες αθλητικές δραστηριότητες και συμμετέχουν σε διάφορα ανταγωνιστικά αθλήματα, τα οποία απαιτούν περισσότερη ενέργεια από το καρδιαγγειακό σύστημα. Για τη συμμετοχή τους σε αυτές τις δραστηριότητες οι προπονητές επιβάλλουν τον καρδιολογικό έλεγχο κάθε δύο χρόνια.

Ο καρδιαγγειακός έλεγχος περιλαμβάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο πίεσης, και ηχοκαρδιογράφημα (πιο λεπτομερές και αξιόπιστο από το «απλό») έτσι ώστε ο γιατρός να δει την ανατομία της καρδιάς. Επίσης, στον καρδιολογικό έλεγχο συμπεριλαμβάνεται και το τρίπλεξ. 

Στις γενικότερες εξετάσεις, η ηλικία των 2-3 είναι μια καλή περίοδος για να πραγματοποιήσουμε τον πρώτο οφθαλμολογικό έλεγχο, ώστε ο οφθαλμίατρος να εντοπίσει τυχόν προβλήματα οράσεως και να προτείνει πώς μπορούν να διορθωθούν (π.χ. αμβλυωπία, στραβισμός).

Στην ηλικία των 3 ετών γίνεται και ο πρώτος οδοντιατρικός έλεγχος για να εξεταστεί η κατάσταση των δοντιών του και να δοθούν από τον οδοντίατρο οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την υγιεινή των δοντιών. Ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει και κάποια φθορίωση ή σφράγισμα σε αυτήν την ηλικία.

« Επιστροφή στη λίστα

Want_to

Το BIO CARE ιδρύθηκε το 1990 και καθιερώθηκε στην πρωτοπορία τω...

News_header Calendar
25.09.2018

Τρέχουμε για τον καρκίνο του μαστού με σύνθημα "φροντίδα για ζωή"

Τα Διαγνωστικά Πολυιατρεία Bio

Web-offers

Εξωτερική αιμοληψία κατ' οίκον!

Ειδικές τιμές για Check up σε ανέργους!

Πιστοποιητικό Υγείας για Σχολείο, Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο